2015 Elmalı Tarım Festivali Katılımı

haber

Elmalı Tarım Festivali’ndeydik!  

Syngenta Türkiye 13-15 Ağustos Elmalı Tarım Festivali’nde tohum portföyüne kattığı yeni domates çeşitleri Torry, Vitellio ve Landolino başta olmak üzere Arazi, Buffon ve Armstrong domates anaçlarını tanıttı. Entegre sebze çözümleri arasında yer alan ve damlama sulama ile uygulanan yeni nesil fungisit DYNASTY® CST 125 FS, insektisit olarak ise DURİVO® 300 SC ziyaretçiler ile buluştu.

90’dan fazla ülkede 28 binden fazla çalışanı ile dünya tarım girdileri pazarının en öne çıkan oyuncularından Syngenta, yenilikçi araştırma ve teknoloji ile sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam ediyor. Misyonlarını “bitkilerdeki potansiyeli hayata taşımak” olarak belirleyen Syngenta, bunu yaparken yenilikçi teknik ve teknolojileri kullanarak, tarım ürünlerine çözümler yaratıp, üreticilere verimden fazlasını vermeyi hedefliyor. 


Geniş ürün portföyü ile yörenin üretim desenine tam anlamı ile hitap eden Syngenta Türkiye, yenilikçi, entegre ve sürdürülebilir tarım çözümlerini paydaşlarına fuarda bir kez daha aktardı. Yaklaşık 500 katılımcının ziyaret ettiği Syngenta standında baharlık segmentin erkenci beef domatesi Vitellio, salkım ve tekli hasat edilebilen oval kokteyl domates Landolino ve her sezon ihracatın gözdesi olan Torry başarı ile tanıttı. Domates tohumlarının yöreye, iklime ve toprağa adaptasyonunu sağlayan ve toprak kökenli hastalık/zararlılara karşı bitkinin direncini arttıran Syngenta anaç çeşitleri Arazi, Buffon ve Armstrong katılımcıların ilgi odağıydı.


Syngenta Türkiye, entegre sebze çözümleri arasına kattığı damlama sulama ile uygulanan ve geniş spektrumlu sistemik özellikteki yeni nesil fungisit DYNASTY® CST 125 FS ve insektisiti DURİVO®300 SC’yi tüm katılımcı iş ortaklarına tanıttı. DYNASTY® CST 125 FS’nin  çökerten hastalıklarına karşı uzun etki süreli koruyuculuk sağlayan bir toprak fungisiti olması, DURİVO®300 SC’nin geniş etki spektrumu ile aynı anda beyaz sinek, domates güvesi ve pamuk yaprak kurduna etkili olması vurgulandı. Yararlılara karşı dost olan, uygulamadan 15-20 gün sonra arı salınımı yapılabilen ve dekara maliyeti ile avantaj sağlayan DURİVO®300 SC katılımcılardan tam not aldı.


Sebze Kampanya Müdürü Gökçe Kadıgil ‘’Son yıllarda örtü altı yetiştiriciliğinde artan üretim kapasitesiyle dikkat çeken ve bu artışa bağlı olarak Syngenta ürün portföyünün çoğunlukla hakim olduğu Elmalı ilçesinde düzenlenen bu tarım festivali sayesinde özellikle bölgedeki üreticilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun tohum çeşitlerimizi tanıtma fırsatı bulmuş olduk.’’ dedi. Örtüaltı sebze yetiştiriciliğine hitap eden iş ortaklarının, özellikle de yörede bulunan önemli bayiler, danışmanlar ve kooperatif yöneticileri ile beraber özel kuruluş ve tarım teşkilatından ziraat mühendislerinin katılım sağladığı tarım festivalinin örtü altı sebze tohumu portföy tanıtımı ve örtüaltı entegre çözümlerin vurgulandığı önemli sektörel bir buluşma platformu oluşturduğu gözlendi.