Syngenta Global Domates Kongresi'ne aktif katılımı iple çekiyor!

Sebze

Geleceğin Domateslerini Üretmek

Taze domates üretimi başlı başına bir zorluktur. Daha lezzetli, daha uzun raf ömürlü , zararlılar ve hastalıklar karşısında daha yüksek dirençli domatesleri nasıl ıslah ederim?  Tutkuyla araştıran bilim insanlarımızı çığır açan yenilikleri bulmaya, tüketicilerin, perakendecilerin ve üreticilerin talep ettikleri domatesleri keşfetmeye yönlendiren sorular bunlardır. 

Domateste bir dünya lideri olan Syngenta Sebze Tohumları, her damak tadına ve her amaca uygun taze domatesler ıslah etmek için araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmaya kararlı. Bu kararlılık hem bugün hem de gelecekte, dünyayı beslemek için yorulmadan çalışan üreticilerimizi destekleme kararlılığımızın bir parçasıdır. 

Domates, dünya çapında en çok üretilen bir meyvedir. Mini plum domateslerden, ödüllü YOOMTM domateslerine ve çok sevilen Climbo sırık domatesimize kadar 350 farklı çeşidi dünya üreticilerine sunuyoruz.

Ama tatlar ve gereksinimler her zaman değiştiği için biz de sürekli olarak yenilikler yapıyoruz. Her yıl 80'den fazla çeşidi tüketicilerle deneyerek, yalnızca tüketicilerin gerçekten yemek istedikleri çeşitleri pazara sunuyoruz. 

Global Domates Kongresi'ne sponsor olmaktan gurur duyuyoruz!

Domates tohumlarımız, bir gıda deneyiminin başlangıç noktasıdır. En iyisini üretebilmek için domates tedarik zincirinin her bir halkasıyla konuşup onları dinliyoruz. Taze domates sektörünün önde gelen etkinliği olan ve 16 Mart 2021' de çevrimiçi düzenlenecek olan Dijital Global Domates Kongresi'ne sponsor olmaktan gurur duymamızın da nedeni bu.  

Yeniliklerimizin bazılarını paylaşmayı, taze fikirleri ve en son trendleri duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Tek bir örnek verelim: yakın geçmişte Domates kahverengi buruşuk meyve virüsü’ne   karşı dirençli, çığır açan bir domates çeşidini piyasaya sürdük; (IR:ToBRFV) - son derece bulaşıcı ve tüm üretimi yok edebilen bir virüs.

Tadı, elverişliliği, çeşitliliği, sürdürülebilirliği ve güvenilirliği hesaba katarak, dünyanın her yerine herkes için bir domates geliştirmek görevimizdir.

Her tür domates için geleneksel yöntemleri ve yeni teknolojileri kullanıyoruz. Piyasaya atıştırmalık ve özel tip domatesleri başarıyla tedarik etsek de, kendimizi bunlarla sınırlamıyoruz. İri plum, salkım, beef , pembe ve Marmande gibi popüler domates çeşitlerindeki gelişmeleri takip etmeye devam edin.

Yeni mükemmel AR-GE merkezimiz Tomato Vision”, çeşit ıslahlarını hızlandırmak için tüm domates topluluğuyla birlikte çalışmak üzere tasarlandı. 14.000 m2 sera alanında test ettiğimiz 1.000  farklı hibrid çeşidin yanı sıra, yetiştiricilerin, perakendecilerin ve tüketicilerin bizimle bağ kurup katılım sağlayabilmeleri için kapsayıcı bir ziyaretçi alanı açtık. Ayrıca kendi masanızdan sanal gerçeklik ziyaretleri de yapabilirsiniz. 

Global Domates Kongresi'nde bize katılmak ister misiniz? Buradan kaydolun!

Tüm sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin.