Güvenli İlaçlama Teknikleri ve Teknolojileri Eğitimi” Pamuk Bölgesi Aydın’ da gerçekleştirildi!

haber

Dünya pamuk üretiminde önemli sırada yer alan Türkiye’ de yaklaşık olarak 520.000 ha üretim yapılmaktadır. Türkiye pamuk üretimi Güneydoğu, Ege, Çukurova ve çok az miktarda Akdeniz bölgesinde yapılmaktadır. 310.000 ha üretim alanı ile Güneydoğu bölgesi ilk sırayı alırken Ege bölgesi 120.000 ha alan ile Türkiye’nin pamuk üretimi olarak önemli bir kısmını sağlamaktadır ve 2. Sırada yer almaktadır. Polikültür bir yapıya sahip olan Ege Bölgesi’nin Manisa, İzmir ve Aydın gibi tarımda lider yerleşimlerinde pamuk üretimi yapılmaktadır ve bunlardan ilk akla gelen yaklaşık olarak 65.000 ha alan pamuk üretimi ile Aydın ve ilçeleridir.

Bölgenin hakim tarım ürünü olan pamuk tarımında üreticilerin algısını ve farkındalıklarını yükseltmek amacı ile 23 ve 25 Mayıs tarihlerinde Aydın merkez ve Söke ilçelerinde Bitki Koruma Ürünlerinin kullanımı ile alakalı olarak “Güvenli İlaçlama Teknikleri ve Teknolojileri” eğitimleri Syngenta uzman kadrosu tarafından düzenlenmiştir. 23 Mayıs Aydın/Söke’de düzenlenen eğitim Ziraat odasında İlçe Tarım ve Ziraat Odası teknik personelleri, bayi ve bölge lider üreticilerinin katılımları ile 25 Mayıs Aydın/Merkez’ de düzenlenen eğitim ise Aydın Tariş Pamuk Birliği’nde İl ve İlçe Tarım ve Tariş Pamuk teknik personelleri, bölge bayileri ve lider üreticilerin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Pazarlama Uzmanı Cem Yalçın sunumunda, Syngenta’nın global olarak kendisini tarım sektörüne adamış öncü bir firma olarak verdiği taahhütlere paralel olarak üreticilere ve tüm sektör paydaşlarına sunulmuş Syngenta bitki koruma çözümleri ve bu çözümlerin en etkin şekilde sonuç vermesi için gerekli eğitimleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Sürdürülebilir tarım için herkesin üzerine düşen görevi yapmasının dünya tarımını da etkilemekte olduğu ve her geçen gün artan nüfusu beslemek için kısıtlı olan kaynakların en etkin şekilde kullanılması gerektiğinin önemi altı bir kez daha çizilmiştir.

İnteraktif şekilde devam eden eğitimin sonunda Ege Bölge Satış Temsilcisi Davut Ünal pamuk herbisiti ENVOKE® 75 WG ve kısıtlı kullanımı ile ilgili soruları cevaplarken, ürünün Türkiye pamuğu için önemi ve gerekliliğini bir kez daha hatırlatmıştır.

Syngenta, üreticilerin mevcut kaynaklarını daha iyi kullanmalarını sağlayarak küresel gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olan lider bir tarım şirketidir. 90’ı aşkın ülkede 28.000 çalışanımız, dünya standartlarında bilimsel ve yenilikçi çözümler ile bitkilerin doğru yetişmesi için çalışmaktadır. Şirket olarak çalışmalarımız verimli topraklarımızı korumaya, biyolojik çeşitliliği artırmaya ve kırsal kesimde yaşamı canlı tutmaya adanmıştır.

Daha fazla bilgi için www.syngenta.com ve ‘www.goodgrowthplan.com’ u ziyaret edebilirsiniz. Twitter® üzerinden de  www.twitter.com/Syngenta  hesabı ile takip edebilirsiniz.

Geleceğe yönelik bilgilere ilişkin Uyarıcı Açıklama

Bu materyal gelecekteki sonuçlara ve beklentilere dair ifadeler içerir. Bu materyalde yer alan ve geçmişte dayanağı olmayan tüm ifadeler, bilinen ve bilinmeyen riskleri, belirsizlikleri ve bizim gerçek sonuçlarımız, performansımız ve başarılarımızın geleceğe yönelik ifadelerle belirtilen ve ima edilen sonuçlar, performans ve başarılardan farklı olmasına neden olabilecek diğer faktörleri içerir.