Bafra Brassica Day 2017

haber

 İzmir

Bafra Brassica Day 2017

Türkiyenin kışlık sebze yetişitiriciliğinde önemli bir yer tutan Karadeniz Bölgesinde Sebze Tohumları Birimi Batı ve Kuzey Bölge Ekibi liderliğinde gelenekselleşen Bafra Brassica Day ‘in bu yıl 31 Ekim tarihinde 4.sü gerçekleştirilmiştir. Samsun’a Bafra ilçesinin Kaygusuz köyünde gerçekleşen tarla gününde 35 karnabahar, 4 brokoli, 9 beyaz lahana ve 4 kırmızı lahana çeşidi olmak üzere 45 dekarlık bir tarlada toplamda 52 çeşitlik deneme parselleri kurulmuştur.

Syngenta Türkiye, başta üretici, bayii ve komisyoncuların yanı sıra kamu kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda toplamda 150 kişiye demo alanlarında çeşitlerin tanıtımı gerçekleştirmiştir. Deneme alanında erkenci karnabahar çeşitlerinden SGC 2073, SGC 2074, SGC 2834 beyaz renk, uzun raf ömrü, sıkı baş yapısı ve kapamanın iyi olması gibi teknik özelliklerinden dolayı beğenileri toplamıştır. Brokoli çeşitlerinden BESTY öncelikli erkenci olması  (70-75 gün), sıkı baş yapısı, koyu yeşil rengi, floretlerin sıkı olması ve kubbemsi baş yapısı ile dikkatleri çekmiştir.  Kırmızı lahana çeşitlerimizden X 055 kodlu çeşidimiz buğusu ve oval meyve yapısı ile göz doldururken  beyaz lahana çeşitlerinden  SGW 0391 yassı meyve yapısı ve ağırlığının 3,5 kg olması nedeniyle beğenileri kazanmıştır.

Sebze Tohumları Batı ve Kuzey Bölge Ekibi liderliğinde başarı ile tamamlanan organizasyon tüm katılımcılardan tam not almış, önümüzdeki yıllarda artan kalitesi ile Brassica Day yeni çeşitlerle düzenlemeye devam edecektir.

Syngenta Türkiye Kuzey Batı Bölge Müdürü Tolga Tabur “Karadeniz bölge için önemli bir ürün olan sırık domates pazarında her geçen gün ivme kazanarak Syngenta çeşitlerinin bölgede etkin hale geliyor olması ve aşı pazarında Arazi domates anaç çeşitlerimizde bölgede özellikle TORRY çeşidimizin performansını arttırmaktadır. Bir diğer sırık domatesimiz uzun raf ömrüyle üreticisinden tüccarına her kesimi mutlu eden AKARSU çeşidimiz de bölgede çok kullanılan diğer çeşidimizdir. Son iki yıldır PRUVA çeşidimiz liderliğe doğru emin ve sağlam adımlarla devam etmektedir. Kıvırcık marul ve yedikule segmentleri bölgede yükselen diğer sebze değerleridir. Bu segmentlerde Syngenta mız kıvırcık pazarına Davidole çeşidimizle girmektedir. Tüm Türkiye de olduğu gibi Presidential yedikule marul çeşidimiz bu bölgede en çok satan çeşidimizdir.” diyerek yorumlarını aktarmıştır. 

Syngenta, üreticilerin mevcut kaynaklarını daha iyi kullanmalarını sağlayarak küresel gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olan lider bir tarım şirketidir. 90’ı aşkın ülkede 28.000 çalışanımız, dünya standartlarında bilimsel ve yenilikçi çözümler ile bitkilerin doğru yetişmesi için çalışmaktadır. Şirket olarak çalışmalarımız verimli topraklarımızı korumaya, biyolojik çeşitliliği artırmaya ve kırsal kesimde yaşamı canlı tutmaya adanmıştır.

Daha fazla bilgi için www.syngenta.com ve ‘www.goodgrowthplan.com’ u ziyaret edebilirsiniz. Twitter® üzerinden de  www.twitter.com/Syngenta  hesabı ile takip edebilirsiniz.

Geleceğe yönelik bilgilere ilişkin Uyarıcı Açıklama

Bu materyal gelecekteki sonuçlara ve beklentilere dair ifadeler içerir.

Bu materyalde yer alan ve geçmişte dayanağı olmayan tüm ifadeler, bilinen ve bilinmeyen riskleri, belirsizlikleri ve bizim gerçek sonuçlarımız, performansımız ve başarılarımızın geleceğe yönelik ifadelerle belirtilen ve ima edilen sonuçlar, performans ve başarılardan farklı olmasına neden olabilecek diğer faktörleri içerir. Bunlarla ilgili bilgi ve diğer risk ve belirsizlikler için sizleri Syngenta’nın U.S Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açık mevcut dosyalara havale edebiliriz. Bu web sitesi ve içeriği satış için bir teklif veya davet teşkil etmez, ya da hiçbir menkul kıymeti önceden talep etmek ya da almak için teklif teşviki içermez ve burada yer alan hiçbir bilgi herhangi bir kontrat ya da taahhüdün temelini oluşturmaz

Bafra Brassica Day

Bafra Brassica Day

Bafra Brassica Day

 
  
  
  

Basın İrtibat Yetkili Kişi: Ferda Balaban