Bitki Koruma Tarım Danışmanları ile Buluşuldu

Bitki Koruma
Bitki Koruma Tarım Danışmanları Syngenta ile İzmir’de Buluştu

Syngenta’nın bitki korumaya yönelik çözüm önerilerinin tanıtıldığı, 3 gün süren ve İzmir’de gerçekleşen etkinlikte tüm Türkiye’den tarım danışmanları ağırlandı.

18-20 Ocak tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen ve Türkiye’nin öncü tarım danışmanlarının hazır bulunduğu ve katılımın Adana bölge ağırlıklı olduğu toplantılarda katılımcılara Syngenta’nın bitki korumaya yönelik sunduğu ürün çözüm önerileri anlatıldı.

Syngenta Bağ Meyve Kampanya Müdürü Tanıl Baybora’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Syngenta Kurumsal İlişkiler Direktörü Ayhan Kullep’in Syngenta’yı ve projelerini anlattığı “Good Growth Plan & Tarım İlaçlarına Genel Bakış” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Syngenta’nın sadece tarıma odaklı bir firma olduğunu ve çalışırken de merkez noktasına üreticileri koyduğunu söyleyen Kullep, “Üreticilerin tarlada yaşadıkları problemler sırasında yanlarında bulunuyor ve bu problemlere onların ihtiyaçlarını çözecek şekilde çözümler üretiyoruz. Hedefimiz ise gerek küçük ve gerekse büyük üreticilere destek olarak sürdürülebilir, güvenli, verimli ve değişimlere açık üretim yapabilmelerini sağlamak” diye konuştu. Syngenta’nın tarım ilaçları kategorisinde dünya birincisi, değerli tohumlar kategorisinde de dünya üçüncüsü olduğunu belirten Kullep, şirketin toplam cirosunun da 2015 yılında 13,5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Bu rakamın yaklaşık olarak yüzde 10’unu Ar-Ge faaliyetlerine ayırdıklarını dile getiren Kullep, konuşmasına şöyle devam etti: “Mısır, soya fasulyesi, tahıllar, çeltik, ayçiçeği, şeker kamışı, sebzeler, kanola, patates, bağ ve meyve ağaçları ile çim, üzerinde çalıştığımız ve yatırım yaptığımız ürünler.  Çevreye daha dost ürünlerle çalışmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle üründen ziyade kombine çözümlere odaklandıklarını ve Tüm ürünlerin başından sonuna kadar sorumluluğunu taşıyoruz.” Bu çalışmalardan biri olan ve 2010 yılından bu yana sürdürdükleri Good Growth Plan projesi hakkında da bilgi veren Kullap, söz konusu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Syngenta’nın dünya çapında bir takım taahhütlerde bulunduğunu söyledi.

Ayhan Kullep’in konuşmasını tamamlamasının ardından Sebze Ürün Teknik Uzmanı Ali Köse, Dynasty CST 125, Durivo 300 SC, Ridomil Gold Extra ürünlerinin teknik sunumunu gerçekleştirdi ve dinleyicilere uygulamadaki uzman önerileri aktardı. Syngenta Bitki Koruma Teknik Müdürü Can Akdeniz ise Syngenta geniş bitki koruma ürün portföyündeki Revus Pro SC, Ampligo 150 ZC, Isabion, Hagax, Defi Maxx ve Regalia SC ürünleri ile devam ederek tarım danışmanlarına bu ürünlerin sunduğu çözüm önerilerini ve verim konusundaki vaatlerini paylaştı. Kalabalık bir uzman ekibi ile hali hazırda ev sahipliğini üstlenen Syngenta Türkiye üreticiye en verimli ve doğru tarım uygulamalarını aktarabilmek adına, değerli iş ortakları ile 3 gün süren bu etkinliğin önemini vurguladı.