Tarımda Dijital Çözümler - FarmShots

Dijital Tarim

Teknolojinin çok hızlı gelişmesi ile birlikte günümüzde tarımsal çözümler de hız kazanmıştır.

Teknolojik yenilikleri ve dijital çözümleri yakından takip eden Syngenta, 2018 Şubat ayında tarımda büyük bir stratejik adım atarak uzaktan algılama programı olan FarmShots'ı satın almıştır.

FarmShots, arazideki hastalıkları, zararlıları ve bitki besleme sorunlarını tespit etmeye yardımcı olmak için yüksek çözünürlüklü uydu ve drone görüntülerini analiz ederek bitki sağlığı ve verim artışı için tasarlanmıştır. 

 

Tüm bilgisayarlarda, tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanılabilen FarmShots ile birden fazla araziyi farklı isimlerle kaydedebilir ve bu arazileri uydu görüntüleri ile takip ederek sulama, gübreleme ve bitki koruma programlarınızı daha efektif takip edebilirsiniz. Hangi arazide nerede hastalık, zararlı ve yabancı ot sorunu olduğunu görebilir ve isterseniz tarlada çektiğiniz fotoğrafları uygulamada harita üzerinde konumunu işaretleyerek kaydedebilirsiniz. Ayrıca ne kadarlık verim kaybı olduğunu tahmin edebilmek için, sorun olan bölgenin harita üzerinde işaretlemesi yapılarak alan hesaplaması da yapılabilir.

FarmShots’ı dijital portföyüne kazandıran Syngenta sahada müşterilerine daha hızlı ve doğru çözümler sunarak onların hem zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmelerini sağlamakta, hem de verim artışına katkıda bulunmaktadır.

Kaynaklar

1. https://videos.syngenta.com/playlist/dedicated/118268342/1_cnrmwz0h/1_zrve81uh

2. https://www.syngenta-us.com/agriedge/farmshots

 

Yazar