Tarımın Gelecegi Forumu

haber

6. Tarımın Geleceği Forumu (Forum for the Future of Agriculture ) Brüksel’de 5 Mart tarihinde gerçekleşti. Forum, Syngenta Tarım sponsorluğunda ve Avrupa Tarla Sahipleri Derneği (ELO) tarafından düzenlendi ve forumun bu yılki ana teması “Gıda ve Çevre Güvenliği” olarak saptandı.

Tartışmalar Avrupa ve Dünyanın geleceği başlığı altında  Gıda ve Çevre Güvenliği ve  bu konudaki  zorluklar ve olası politikalar üzerine yoğunlaştı.
Tarımın Geleceği Forumu’na ülkemizden katılımcılar da dahil olmak üzere 1300 kişi katıldı . ELO Başkanı  Franz Fishler tarafından yapılan açılış konuşmasını takiben  Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso,eski Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ,Nigerya Tarım Bakanı Akinwumi  Adesina, Avrupa Parlamentosu Tarım ve Kırsal Kalkınma Komitesi Başkanı Paolo de Castro, Litvanya Tarım Bakanı Vigilijus Jukna ve birçok üst düzey katılımcının sunumlarını takip eden açık tartışmalar devam etti.
Bu tartışmaların odak noktalarını  özellikle önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak olan Avrupa Birliği Ortak Tarım politikalarının getireceği yeniliklerin, sürdürülebilir tarıma, çevre ve gıda güvenliğine yapacağı katkılar ve ana tema olan tarımın geleceği konuları oluşturdu. Bu arada Afrika’daki gıda güvenliği ve bu konudaki fırsatlar ve zorluklarda tartışıldı.
Özellikle Forum merkezinin girişine Syngenta tarafından kurulmuş olan biyolojik çeşitliliği ön plana çıkartan ve ürünlerdeki açık tozlayıcıların önemini ortaya koyan stand büyük ilgi gördü.
Forumda ülkemizden Tarım Bakanlığı ve birçok üniversiteden katılımcılar da yer aldı. Katılımcılar arasında yer alan Syngenta Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Ayhan Kullep forumun çok başarılı geçtiğini ve önümüzdeki dönemde tarımda en önemli konunun tüm Dünyada Gıda Güvenliği ve Çevre olacağını belirtti. Bu konuda Syngenta’nın bu forumu desteklediğini ve sürdürülebilir tarım konusunda yaptığı yatırımları ve bu konudaki tutarlılığı ile severek  taahhüt altına girdiğini belirtti.

Syngenta, 90’ı aşkın ülkede “Bitkideki potansiyeli hayata taşıma” hedefimizi ilke edinmiş 26,000’den fazla çalışanıyla lider küresel şirketlerden biridir. Bilimde yüksek kalite, küresel erişim ve müşterilerimize taahhütlerimiz ile, ürün verimliliğini arttırmaya, çevreyi korumaya,  sağlığı ve yaşam kalitesini geliştirmeye yardımcı oluyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen www.syngenta.com ‘u ziyaret ediniz.

https://www.forumforagriculture.com/