Syngenta Yeni Karpuz Çeşidi Mirsini’yi Adana’da Tanıttı!

haber

Syngenta yeni karpuz çeşidi Mirsini’yi Adana’da gerçekleştirdiği tarla gününde iş ortaklarıyla tanıştırdı. Entegre üreticiler, bayiler, fidelikler ve tüccarların katıldığı tarla gününde Syngenta’nın özellikle iç kalitesi ve tadı ile fark oluşturacak yeni karpuz çeşidi tanıltıldı. Syngenta, pazarda önemli yeri olan Crimson Tide’ın arkasından, karpuz portföyüne kattığı yeni çeşidi Mirsini’yi tanıtmak için 09.06.2015 tarihinde Adana, Havutlu köyünde tarla günü düzenledi. Yaklaşık 100 davetlinin katıldığı, Pazarlama, Teknik ve Güney Bölge Satış ekibi liderliğinde organize edilen tarla gününde Syngenta’nın karpuz ile ilgili en önemli iş ortakları yer aldı.

Toplantının açılış konuşması Syngenta Türkiye Ticari Birim Müdürü Florian WAGNER  tarafından gerçekleştirilirken, Mirsini ile ilgili teknik çeşit özellikleri ve ürün mesajları Açık Saha Sebze Kampanya Müdürü Cevat KURTAĞA ve Karpuz Özel Müşteriler Müdürü Rıfat Murat Mert tarafından yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Wagner, Syngenta’nın firma olarak hedef ve amaçlarını aktarırken, günümüz tarımının yaşadığı sorunlar ve Syngenta’nın bu sorunlar için sunduğu çözümler katılımcılarla paylaşıldı.

Rıfat Murat Mert Mirsini’nin konu olduğu toplantıda  ‘’Adana’lı üretici dostlarımız ve tarımdaki paydaşlarımıza karpuz yetiştiriciliği ile ilgili farklı uygulamaları göstermek ve bu konuları paylaşmak istedik’’ dedi. Kurtağa ise “Pazarın isteği olan ideal meyve iriliği, meyve iç kalitesi, özellikle mükemmel tadı, yüksek brix (şeker) oranı ve verim potansiyeli ile rakiplerinden önde olan Mirsini, üreticiden tüketiciye kadar olan iş sürecini fazlasıyla memnun edecek özelliklerle donanmış durumdadır.” diyerek detay ürün sunumunu paylaştı. Mirsini çeşidini portföyüne katmış olan Syngenta, Crimson Tide, Batukan ve Karistan çeşitlerinin yanı sıra Vitalley ve Carnivor anaçları ile de karpuz pazarındaki yerini güçlendirmeye devam ettiğini iş ortaklarına aktardı.

Syngenta olarak entegre bitki koruma ürünlerinin de her zaman doğru dozda ve programlı bir mücadelenin gerekliliği vurgulandı. Yine Syngenta’nın, üreticilerine sunduğu QUADRIS MAXX®’ın karpuzda erken yaprak yanıklığına karşı iki farklı aktif maddenin farklı etki mekanizmaları sayesinde geniş spektrumlu koruma sağladığı ve 3 gün gibi kısa bir hasat öncesi ilaçlama aralığına sahip önemli bir çözüm olduğu paylaşıldı. 

Bölgeye hitap eden iş ortaklarının, özellikle de yörede bulunan önemli entegre üreticiler, bayiler, danışmanlar, mühendisler ve tüccarların katılım sağladığı Mirsini Tarla Günü etkinliği, tüm Syngenta karpuz portföyünün vurgulandığı önemli bir buluşma platformu oluşturdu ve katılımcı profili ile yaklaşık 45-50 bin dekarlık alana hitap edildi.

[embed_token:token:syngenta_yeni_karpuz_Çeşidi_Mirsini’yi_Adana’da_Tanıttı]