SYNGENTA Antalya Demre’de DE-Myra Fuarı’ndaydı

haber

Türkiye’nin turfanda sebze üretiminde başta domates ve biber olmak üzere hemen hemen tüm katma değeri yüksek çeşitlerinin üretildiği bölge olan Antalya Demre’ de 12-13-14 Ocak 2015 tarihlerinde ilki düzenlenen De-Myra Tarım Fuarı’na SYNGENTA Türkiye de katılım sağlamıştır.

Syngenta, başta üreticiler, tüccarlar, bayiler olmak üzere geniş bir katılımın olduğu fuarda bölgede lider olduğu mevcut ürünlerinin yanında yeni ürünlerini de tanıtma fırsatı yakalamıştır. Syngenta Akdeniz Bölge ekibi ve Sebze Pazarlama ekibi liderliğinde temsil edilen fuar katılımında Syngenta standında, bölgenin yerel idari ve mülki amirlerinin yanında çok fazla sayıda sektör paydaşları da ağırlanmıştır. 

Syngenta, bölgede lider olan salkım domates çeşidi ARGYL, İKRAM, iri standart domates çeşidi TORRY ve beef çeşidi VİTELLİO, yeni pembe çeşidi MAMSTON, Marmande tip çeşidi DUMAS yanında TYTY, AKYRA (kokteyl); CAPİZERA, SOBEK ve CAMPEDOR (biber) çeşitlerinin tanıtımını başarıyla gerçekleşmiştir. Festivale Antalya Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı da katılmış ve fuarın önemini “Bu tür fuarlar ile üreticilerimizin tarımdaki tüm yenilikleri ve kullanılan teknolojileri yerinde görmeleri, temin etmeleri için son derece uygun ortamlar sağlanıyor. Demre hem ilimizin hem de ülkemizin tarım tedariğini sağlayan önemli bir ilçedir.” diyerek vurgulamıştır. Syngenta Akdeniz Bölge Müdürü Tahir Sargın ise “Bölge olarak gerek domates gerekse biber üretiminde hem yurtiçi hem yurtdışı piyasaya önemli miktarda ürün gönderiliyor ve artık dünya pazarlarına açılıyoruz. Bu da üreticimizin kaliteli ve doğru üretim yaptığının bir göstergesidir. Bu noktada Syngenta olarak gerek sebzede sunulan tohum çeşitliliği gerekse eş zamanlı sunulan entegre bitki koruma çözümleri ile tüm iş ortaklarımıza fayda sağladığımızı düşünüyoruz. Bu lokal fuar organizasyonu ile bölgedeki en önemli üreticilerimiz ve iş ortaklarımızla aynı platformda buluşmaktan çok mutluyuz” diyerek yorumlarını aktarmıştır.