Manisa Mısır Akademisi Günleri

haber

90’dan fazla ülkede 27 binden fazla çalışanı ile dünya tarım girdileri  pazarının en öne çıkan oyuncularından Syngenta, yenilikçi araştırma ve teknoloji ile sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam ediyor. Misyonlarını “bitkilerdeki potansiyeli hayata taşımak” olarak belirleyen Syngenta, bunu yaparken yenilikçi teknikleri ve teknoloji kullanarak, tarım ürünlerine çözümler yaratıp, üreticilere verimden fazlasını vermeyi hedefliyor. 
İlk ayağı Adana Karataş yolu üzerinde 45 dekarlık bir alanda, 30-31 Temmuz- 01Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Syngenta Mısır Akademisi’nde üreticiler, mısır yetiştiriciliğindeki farklı uygulamaları ve sonuçlarını  görme şansına sahip oldular. Etkinliğin daha sonra sırası ile Ege Bölgesinde ve Urfa’da devam edeceği açıklandı.

Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Ayhan Kullep, “Syngenta olarak bu teknolojilerin, yeni tohum çeşitleri, tarımsal ilaç  ve entegre ürün çözümlerimizi  dünya pazarları ile aynı anda ülkemizde hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Çukurova Bölge  Müdürü İlkay Arıncı ise “Syngenta Akademi Günleri”  ile Adana’lı  üretici dostlarımızla ve tarımdaki paydaşlarımızla mısırda  üretici koşullarında yapılmış olan farklı uygulamaları göstermek  ve bu konudaki gelişmeleri paylaşmak istedik dedi .
Bu arada  üreticilerimize ürün çözümleri sunma  amacımız içinde, tarıma girdi sağlayan diğer firmaların destek ve katılımları ile diğer konularda olan gelişmeleri üreticimiz ile paylaşılmasına aracılık etmiş olduk. Bu sayede üreticiler, ürün yetiştirmesi sırasında rekabetçi olmalarını sağlayabilecek yenilikleri en yetkin ağızlardan dinlemelerine ve soru sorma şansına sahip oldular. Bu yönü ile de katılımları ile  bize destek olan diğer tüm firmalara teşekkürü bir borç bilirim dedi.
Syngenta Tarla Ürünleri  Kampanya  Müdürü Ahmet  Yazıcıoğlu ise Syngenta Akademi Günleri ile katılımcıların çok verimli yeni mısır çeşitlerinin yanında ,farklı gübre uygulamalarını,bitki sıklığının yarattığı  farkları, sulama zamanında oluşabilecek değişliklerinin  farklılıklarını,Cruiser ile tohum ilaçlamanın  getirdiği kalite ve verimi son  olarakta zamanında yapılan yabancı ot kontrolünün verime yansımasını görmelerini sağladıklarını açıkladı.

[embed_token:token:Manisa Mısır Akademisi Günleri]