Çeltik Bilgilendirme Toplantısı Haz.'15

haber

Syngenta Çeltikte yeni fungisit çözümü AMISTAR TRIO®’yu Balıkesir Gönen’deki toplantıyla paydaşlarına tanıttı!

Syngenta 3 aktif maddenin karışımından oluşan yeni çözümü AMISTAR TRIO®’yu 9 Haziran tarihinde Balıkesir Gönen’deki bilgilendirme toplantısı ile iş ortaklarına tanıttı. Dünyada 60 milyondan fazla insanın gıda tüketimine denk kayıp oluşturan ve bölgemizde de çeltik yetiştiricilerinin en önemli hastalığı “çeltik yaprak yanıklığı” hakkında uzmanlarla ve üreticilerle çözüm yöntemleri değerlendirildi.

Gönen Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat mühendisleri, Biga Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri, Zirai İlaç Bayileriyle birlikte önder üreticilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Güney Marmara Satış temsilcisi Bekir YETİMOĞLU, Syngenta’nın bölgedeki yatırım ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Açılış konuşmasının ardından çeltik yaprak yanıklığının bitkinin tüm yeşil aksamına saldırması ve hızla yayılarak zarara sebep olması nedeniyle, hastalıktan korunmak için bilinçli ve programlı bir yaklaşımla birlikte, en iyi çözümün kullanılmasının önemi iş ortaklarına vurgulandı. Özellikle Amistar Trio’nun, 3 farklı aktif maddenin karışımından gelen 3 boyutlu koruma teknolojisi sayesinde, çeltik bitkisini hastalığa karşı hem koruyucu hem de sistemik etkisinin gücü ve stres koşullarına karşı daha dayanım kazandırdığının altı çizildi.

Buğdayda septorya yaprak lekesi, tahıl küllemesi ve kahverengi pasda  etkisi tüm üreticiler tarafından kabul görmüş AMISTAR TRIO®’nun şimdi de mısır ve çeltikte yaprak yanıklığına karşı hem önleyici hem de erken dönemde tedavi edici olarak çözüm sunan bir fungisit olduğu aktarılmıştır. Çeltikte önemli bir pazar oluşturan Güney Marmara yöresindeki iş ortaklarının, özellikle de yörede bulunan önemli bayiler, danışmanlar ve kooperatif yöneticilerinin katılım sağladığı bu toplantıda Syngenta hububat çözümlerinin vurgulandığı önemli bir buluşma platformu oluşturmuştur.