Brassica Tarla Günü / Samsun - 15 ARALIK 2014

haber

SYNGENTA’DAN BRASSICA TARLA GÜNÜ SAMSUN-Bafra’da

Syngenta Türkiye, Kuzey Bölge liderliğinde Samsun - Bafra / Kaygusuz köyünde 01.12.2014 tarihinde düzenlenmiş olan  Brassica (Brokoli, Karnabahar ve Lahana) tarla günü özellikle yeni tanıtımı yapılan; Monrello (brokoli) / C3049, C3050, Clapton, Gohan, Mendel, Korlanu  (Karnabahar) / Albanour, Devotor (Beyaz Lahana) / Remala (Kırmızı Lahana) ve El Real (Ispanak) çeşitleri açısından çok başarılı geçmiştir. Yine denemelerde yer alan geçci Syngenta karnabahar çeşitlerinden (Lestren (130-140 gün), Leocen (135-150 gün), Caylen (230-240 gün), Delon (265-275 gün) için tam olarak gözlem kriterleri oluşmasa da ön tanıtımları yapılmış ve baharda tam olarak gözlem kriterlerinin oluştuğu hasat öncesi gösterecekleri performansa göre yeniden bir tarla gününün planlamasının yapılacağı aktarılmıştır. 

Tarla gününe yaklaşık olarak 100 kişi katılmış, katılımcıların %90’nı üreticiler , %8’sini bayi, distribütör ve toptancılar; ve geri kalanını halci, komisyoncu ve süpermarket tedarikçileri ve kooperatif temsilcileri oluşturmuştur. Katılımcılara Syngenta Türkiye Açık Saha Sebze Kampanya Müdürü Lütfü Sav tarafından kurumsal firma tanıtımı akabinde; ürün deneyimlerini hedef üretici, etkileyici ve satış kanalına ulaştırıp pazara yeni Syngenta çeşitlerini sunarak etkili bir kampanya hedeflemekte oldukları iletilmiştir. 

Akabinde Sebze Portföy Müdürü Tolga Tabur tarafından Syngenta Brassica portföyünde yer alan mevcut çeşitlerimizin paylaşılmış, sektörde yenilikler, hastalık ve zararlı kontrolü aktarılmıştır. Yeni çeşitlerin iş ortakları ile birlikte değerlendirilmesinin çok etkili olduğu görülmüştür. Daha sonra denemeler toplu halde gezilmiş ve katılımcılara Syngenta ekibi tarafından bire bir görüşmelerle ürünler hakkında daha detaylı bilgiler verilmiştir.