13-16 Ağustos Tekirdağ-Karaevli DLG-ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri

haber

Syngenta Türkiye Tekirdağ Karaevli DLG – ÖÇP Tarım ve Teknoloji Fuarı’nda tohum portföyüne kattığı yeni yağlık ayçiçeği tohum çeşitleri SY Bento, SY Gibraltar ve SY Barbati’ yi ziyaretçileri ile buluşturdu. 4 gün boyunca yoğun katılımın devam ettiği Syngenta standında SY Inove, SY Hydro ve SY Performer mısır çeşitleri ile, karpuzda mükemmel lezzet ve iç kaliteye sahip Mirsini çeşidi de tanıtıldı.

İki çiftçi örgütünün ortaklığında her yıl Tekirdağ Karaevli'de düzenlenen DLG-ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı, 13-16 Ağustos tarihleri arasında 99 Katılımcı firma ve 21358 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Geniş ürün portföyü ile bölgenin üretim desenine tam anlamı ile hitap eden Syngenta yenilikçi, entegre ve sürdürülebilir tarım çözümlerini iş ortaklarına bir kez daha aktardı. Yağlık ayçiçeği tohumunda devrim yaratacak SY Gibraltar, SY Bento ve SY Barbati çeşitleri güçlü bitki çıkışı, toprak ve hava koşullarına yüksek adaptasyon, yüksek veri ve yağ oranı ve tabla eğimleri ile lider üreticilerden tam not aldı. 

Yeni sezonda yeni IMI grubu ayçiçeği çeşidi SY Bento fuarın en ilgi çeken çeşidi oldu. Syngenta demo ekim alanında kurak şartlarda stres koşullarını yönetebilen, yeşil etkiyi kaybetmeyen danelik 2 mısır çeşidi SY Hydro ve SY Performer ile silajlık SY Inove mısır çeşitleri de fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. 

Buğday ve mısırdan sonra çeltik için de ruhsat alan AMISTAR TRIO® , üstün ve benzersiz teknolojisi ve yaprak leke hastalıklarında koruyucu & tedavi edici etkisi ile fuarda Syngenta iş ortakları ve tüm üreticilerinin sezon boyu olumlu geri dönüşlerini ilettikleri hububat çözümü oldu. Aynı zamanda bitkinin fenolojisinde yeşil etkiyi arttırdığı için verime doğrudan olumlu yönde etki etmesinin AMISTAR TRIO®’nun başarı hikayesindeki en önemli kriterlerinden biri olduğu aktarıldı. Tohum ilaçları ürün grubu altında tel kurtlarına karşı kök gelişimini güçlendirerek hem bitki gelişimi hem de zararlı kontrolü sağlayan FORCE ZEA® ve ayçiceği tohum ilacında benzersiz koruma etkisi gösteren CRUISER® yetkili ekip tarafından katılımcılara aktarıldı. 

Syngenta fuar standında iş ortaklarının ve tüm üreticilerinin her türlü sorularına yanıt vermeye çalışarak ürün portföyündeki gücü ekibiyle tekrar vurguladı. Syngenta Elma ve Bağ full portföy ilaçlama programlarının ilgili ziyaretçilere panolar üzerinden tek tek aktarıldığı stand alanında Syngenta Kuzey Bölge satış ekibi, Ticari Pazarlama ve Teknik ekip katılımcıları karşılayarak bilgi paylaşımında bulundular. 

Türkiye Ticari Pazarlama Müdürü Murat Dobooğlu, “Syngenta olarak bu teknolojilerin, yeni tohum çeşitleri, tarımsal ilaç ve entegre ürün çözümlerimizi dünya pazarları ile aynı anda ülkemizde hizmete sunarak, çiftçilerimizin, dünyadaki diğer çiftçilerle rekabet edebilmesine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Tarla bitkilerine hitap eden iş ortaklarının, özellikle de yörede bulunan önemli bayiler, danışmanlar ve kooperatif yöneticileri ile beraber özel kuruluş ve tarım teşkilatından ziraat mühendislerinin katılım sağladığı tarım ve teknoloji fuarında tarla bitkileri portföy tanıtımı ve tarla üzerinde ekili alanda entegre çözümlerin vurgulandığı önemli sektörel bir buluşma platformu oluşturduğu gözlendi.