SYNGENTA SEBZE TOHUMLARI İLK DEFA ŞANLIURFA FUARI’NDAYDI!

Sebze

21 Şubat – 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen 6. Şanlıurfa Gıda Tarım Hayvancılık Fuarı’ na bu yıl Syngenta olarak ilk defa katılım sağlandı. Profesyonel katılımcı ve üreticiler ile  ile gerçekleşen ve bölgeye önemli  bir katkı sağlayan fuarı, Şanlıurfa’ nın yanı sıra Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ,Muş,Van,Adana,Mersin ve diğer çevre illerden 25.000 kişi ziyaret etti.

Bu yıl ilk defa katılım sağlayan Syngenta standına ziyaretçilerden yoğun ilgi vardı. Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı, Tarım İl Müdürü, bayiiler, tüccarlar ve üreticiler standı ziyaret eden başlıca misafirlerdi.

Özellikle sera ürünleri yetiştiriciliği yapan çiftçilerin dikim tarihleri ile fuar tarihleri aynı zamana denk gelmesine rağmen, standa gösterilen ilgi memnun ediciydi. Sergilenen ürünler içerisinde bölgedeki müşterilerin talepleri ile uyuşan çeşitler özellikle TORRY, SOBEK, CAMPARI, IKRAM, MAMSTON, BOBCAT, DUMAS, PRUVA, LIN, PRESIDENTIAL ve KARISTAN ilgi odağıydı. Syngenta profesyonelleri fuar süresince ziyaretçilerin ürünlerle ilgili her türlü sorularını cevaplayarak yetiştiricilik konusunda önemli teknik bilgiler paylaştı.

Fuar sayesinde, bölgedeki sektör paydaşları ile buluşma fırsatı yakalayan Syngenta, Tarım sektöründeki gelişmeler hakkında da karşılıklı fikir alış verişlerinde bulundu. Görüşmeler sırasında, misafirlerden aldığı geri bildirimler, bu yıl fuara katılımı ile başta bayiiler olmak üzere, hal esnafı ve bölge üreticilerini çok memnun etmiş olduğu ve Syngenta gibi global bir markanın Şanlıurfa fuarında olmasının bölge için oldukça önemli olduğu yönündeydi.

Bu yıl ilk defa katılıyor olmanın ve yoğun bir ilgi ile karşılaşmanın sevinci ve gururunu yaşadıklarını belirten Syngenta Sebze Tohumları Bölge Satış Müdürü Ramazan Gökce; “ Fuara iştirakimizin, bölgede giderek artmakta olan Syngenta markasının bilinirliğine katkı sağlamasının yanı sıra, Güneydoğu bölge potansiyeline de önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Bölgedeki sektör paydaşlarımızla tarımda önemli bir yeri olan Şanlıurfa şehrimizde bir araya gelmekten çok mutluyuz. Aldığımız geri bildirimlerden duyduğumuz gururla,  önümüzdeki yıllarda da fuarda olmaya devam edeceğiz gibi duruyor. Fuarda emeği geçen tüm herkese ve gösterdikleri ilgi için de tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederiz. ” şeklinde düşüncelerini aktardı.