Syngenta patateste yeni çözümlerini tanıttı - 21 Nisan 2015

haber

Syngenta patateste yeni çözümlerini tanıttı Syngenta patates için geliştirdiği yeni ürünlerini Nevşehir’de gerçekleştirdiği ‘Patates Çözümlerimiz’ konulu toplantıda tanıttı. Nevşehir, Niğde ve Konya’daki üretici ve bayilerin katıldığı toplantının ardından düzenlenen gala yemeğinde ise tüm katılımcılar eğlenceli vakit geçirdi.

Syngenta patates portföyüne kattığı yeni ürünleri tanıtmak için 21 Nisan’da Nevşehir Kapadokya Lodge Otel’de ‘Patates Çözümlerimiz Toplantısı’ düzenledi. Yaklaşık 160 kişinin katıldığı toplantıda, Syngenta’nın patatesle ilgili en önemli iş ortakları olan Nevşehir, Niğde ve Konya bölgesinden üretici ve bayiler yer aldı. Toplantının açılış konuşması Syngenta Kurumsal İlişkiler Direktörü Ayhan Kullep tarafından gerçekleştirilirken, bitki koruma ürünleriyle ilgili sunumlar da Teknik Ekip Lideri Can Akdeniz tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ayhan Kullep, Syngenta’nın firma olarak hedef ve amaçlarını aktarırken, günümüz tarımının yaşadığı sorunlar ve Syngenta’nın bu sorunlar için sunduğu çözümleri katılımcılarla paylaştı. Kullep’in ardından söz alan Can Akdeniz ise, Syngenta’nın patateste sürdürülebilirliği sağlamak için geliştirdiği 3 ürünün tanıtımını yaptı ve dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Syngenta’nın yabancı ot kontrolü sağlayan yeni çıkış öncesi herbisiti DEFI MAXX®, bitkinin üç farklı noktasına etki etmesiyle öne çıkıyor ve patateste yabancı ota karşı etkili bir çözüm sağlıyor. Patateste görülen erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) ve patates mildiyösü (Phytophthora infestans) hastalıklarına karşı geliştirilen yeni fungisit REVUS PRO® ise her iki hastalığa tek ürünle çözüm sağlaması ile önem kazanıyor. Syngenta’nın tanıtımı yapılan son ürünü de yalnızca patatese özel olan yeni herbisit REGLONE® oldu. Özellikle sap kurutucu olarak da kullanılabilecek olan REGLONE®’nun, patates hasadını kolaylaştıran ve tohumluk büyüklüğünü kontrol altında tutmak amacı ile yıllardır yurtdışında kullanıldığı belirtildi. Lansman sunumundan sonra Syngenta ekibi tüm bayi ve üreticilerle birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Ardından da gala yemeğine geçildi. Toplantı sonrasında Ayhan Kullep ve Can Akdeniz’le görüşen tarlasera, hem toplantı hem de yeni ürünler hakkında Kullep’in değerlendirmelerini aldı.

Toplantıya değişik kesimlerden oldukça yüksek oranda etkileyici, üretici ve bayi katılımının olduğunu belirten Kullep, “Patates için geliştirilen üç ürün de katılımcıların oldukça ilgisini gördü ve bizim açımızdan başarılı bir sunum oldu” dedi. Can Akdeniz ise toplantının kendileri için öneminden bahsederken; “Üretici ve bayilerimize tanıttığımız Syngenta’nın farklı segmentteki ürünlerden REVUS PRO® Türkiye’de aynı anda hem mildiyö hem de erken yaprak yanıklığı hastalığına karşı ruhsatlı tek ürün. Bu da Syngenta’nın yenilikçi ve inovasyona açık bir firma olduğunun kanıtı” dedi. Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen de Syngenta’nın yeni ürünlerinin bölgedeki patates tarımı için öneme sahip olduğunu belirtirken, üretime ciddi katkı sağlayacakları kanaatinde olduğunu söyledi.