Syngenta Konya DLG Tarla Günleri

haber

Konya Bahri Dağdaş Uluslar Arası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde 13-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen DLG-ÖÇP Tarla Günleri’ne katılmıştır

Türkiye’nin ilk açık alan uygulamalı fuarı olan DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2013 fuarı bu yıl 4.kez düzenlenmiştir ve Garanti Bankası ana sponsorluğunda Anadolu’nun kalbi Konya Bahri Dağdaş Uluslar Arası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde gerçekleşmiştir. Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi’nin (ÖÇP) ortaklaşa kurduğu DLG Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından düzenlenen fuara Syngenta olarak katılımımız, herbiri 500 m2 olan 4 parsel ekim alanımız ve kampüs çim alanımız ile olmuştur. Mısır, ayçiçeği, şeker pancarı ve kanola tohum çeşit deneme alanlarımız Nisan ayından itibaren kontrollü olarak takip edilmiş ve fuara hazırlanmıştır. Tüm bu deneme ekim alanlarımızda bitki koruma ürünlerimiz de çözümlerimiz adı altında uygun şekilde kullanılmış ve bilgilendirme amaçlı tüm ziyaretçilere aktarılmıştır.

SYNGENTA olarak tohum ve bitki koruma ürünlerini sergileme ve müşterilerimize tanıtma imkanımızın olduğu, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstütüsün'de 455.000 metrekarelik açık alanda düzenlenen fuara yurtiçi ve yurtdışından 22.000’i aşkın ziyaretçi katılmış ve 12’si yabancı, 128 yerli toplam 140 katılımcı firma yer almıştır.
Tohum, gübre, ilaç, fidan, sulama firmalarının ekim yaparak tanıtım yaptıkları fuarda 90 deneme alanı, traktör ve mekanizasyon firmalarının demo yaptıkları 52 makine demonstrasyon alanının yanı sıra tarıma hizmet veren 28 firmanın bulunduğu kampus çim alanları yer almıştır.