SYNGENTA Fethiye Agritech Fuarı’ndaydı

haber

SYNGENTA Fethiye Agritech Fuarı’ndaydı Türkiye’nin sebze üretiminde önemli bir katkı sağlayan, standart ve salkım domates olmak üzere ihracatta ve iç piyasaya önemli katkıları olan Muğla Fethiye’de 15-18 Nisan 2015 tarihlerinde ikincisi düzenlenen Agri-tech Tarım Fuarı’na SYNGENTA Türkiye de katılım sağlamıştır. 

Syngenta Türkiye, başta üreticiler, ihracatçı tüccarlar, önemli fideciler, bayiler olmak üzere geniş bir katılımın olduğu fuarda, bölgede lider olduğu mevcut ürünlerinin yanında yeni çeşitlerini ve entegre bitki koruma çözümlerini de katılımcılara ve pazara tanıtma fırsatı yakalamıştır. 

Syngenta Akdeniz Bölge ekibi ve Ticari Pazarlama ekibi liderliğinde temsil edilen fuar organizasyonunda Syngenta standında, bölgenin yerel idari ve mülki amirlerinin dışında çok fazla sayıda iş ortağını ağırlanmıştır. Syngenta, bölgede lider olan baharlık çeşidi Daylos ve bölgede lider salkım çeşidi İkram, iri standart domates çeşidi Torry ve beef çeşidi Vitellio, yeni pembe çeşidi Lagenda ile oval domates Landolino ve Akyra (kokteyl) çeşitlerinin tanıtımını başarıyla gerçekleşmiştir. 

Entegre Syngenta bitki koruma çözümlerinden toprak kökenli hastalıklara karşı DYNASTY® ve tuta ve beyaz sinek mücadelesi için DURIVO® ve VOLIAM TARGO ®, mildiyö hastalıklarına karşı RIDOMIL GOLD EXTRA®, bakteri problemlerine karşı ZZ-CUPROCOL®, Nematod problemlerine karşı TERVIGO™ ürünleri için detaylı aktarımlar yapıldı. Katılımcılara tavsiye ve ürün broşürleri üzerinden bilgilendirme yapılarak, bölgedeki ürünlerin korunması ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunuldu. 

Syngenta Akdeniz Bölge Müdürü Tahir Sargın “Bölge olarak domates üretiminde hem yurtiçi hem yurtdışı piyasaya önemli miktarda ürün gönderiliyor ve artık dünya pazarlarına açılıyoruz. Bu da üreticimizin kaliteli ve doğru üretim yaptığının bir göstergesidir. Bu noktada Syngenta olarak gerek sebzede sunulan tohum çeşitliliği gerekse eş zamanlı sunulan entegre bitki koruma çözümleri ile tüm iş ortaklarımıza fayda sağladığımızı düşünüyoruz. Bu lokal fuar organizasyonu ile bölgedeki en önemli üreticilerimiz ve iş ortaklarımızla aynı platformda buluşmaktan çok mutluyuz” diyerek yorumlarını aktarmıştır.