İşin Uzmanından Yeni Nesil Bakır Çözümü: Hagax

haber
İşin Uzmanından Yeni Nesil Bakır Çözümü: Hagax

İşin Uzmanından Yeni Nesil Bakır Çözümü: Hagax

Hagax, bakır hidroksit ve bakır oksiklorür karışımı içeren patentli, yenilikçi ve eşsiz WG formülasyonunda yeni nesil bir fungisittir. Bakır oksiklorür uzun süreli hastalık kontrolü sağlarken, bakır hidroksit anı ve hızlı etki özellikleri ile kullanım avantajı sağlamaktadır. İçeriğindeki bakır taneciklerinin optimum büyüklükte olmaları yüksek seviyede etkinlik ve yıkanmaya karşı dayanıklılık özelliklerini beraberinde getirmektedir. Hagax’ta kullanılan yenilikçi ve patentli formülasyon teknolojisi olan Akışkan Taban (Fluid Bed) teknolojisi sayesinde oluşan bakır partiküllerinde tozuma olayı görülmemekte; bu sayede uygulayıcı ve çevre için son derece güvenli kullanıma olanak sağlamaktadır. Hagax Bağ’da Bağ mildiyösü (Plasmopara viticola), Kayısı’da Yaprak Delen (Çil) (Wilsonomyces carpophylus), Turunçgiller’de Kahverengi Leke Hastalığı (Alternaria alternata f. sp. citri) ve Zeytin’de Halkalı Leke (Spilocea oleagina) hastalıklarına karşı Gıda Tarım Bakanlığından ruhsatlandırılmıştır.

Syngenta’nın yeni nesil bakır çözümü Hagax’ın lansman toplantıları Malatya ve Adana’da 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantılarda açılış konuşmaları ve kurumsal sunumlardan sonra ürün teknik sunumu ve bölgesel bazda yapılan denemeler ve sonuçları Syngenta ekibi tarafından katılımcılara interaktif bir sunum çerçevesinde aktarıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen bu 2 bölge lansman toplantılarında, soru cevap bölümünden sonra bilgi alışverişi gala yemeklerinde devam etti. 

Kampanya Müdürü Özaydın Öz, organizasyonlar sonrasında “Bu toplantılar ile Malatya kayısı pazarının ve Adana turunçgil pazarının büyük bir kısmına hitap ettiğimize inanıyoruz. Bakır konusundaki uzmanlığını yüksek deneyim ve bilgi birikimi ile harmanlayan Syngenta, üreticilerine eşsiz 2 farklı patentli bakır tuzu karışımı olan sinerjik  ve yüksek etkili, yıkanmaya karşı dayanıklı, ani ve uzun süreli hastalık kontrolü sağlayan, yüksek kaliteli ve güvenli, AB yeni bakır yönetmeliklerine ve organik tarıma uyumlu Hagax’ı üreticilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 
İşin Uzmanından Yeni Nesil Bakır Çözümü: Hagax