Defi Maxx Patates Çözümleri Tarla Günü – 17 Ekim 2014

haber

SYNGENTA’DAN PATATESTE YENİ BİTKİ KORUMA ÇÖZÜMÜ – Defi Maxx LANSMAN TARLA GÜNÜ

Syngenta Türkiye 17 Ekim Cuma günü Ödemiş Gerçekli Köyü’nde üreticimiz ve iş ortağımıza ait patates tarlasında yeni patates herbisiti Defi Maxx ‘ın tanıtımı amacıyla tarla günü etkinliği düzenledi. Tarla gününe katılan bayi ve önder üreticiler; Syngenta Batı Bölge ekibi, AR&GE ekibinden uzmanlar ve Teknik ekip olmak üzere oldukça geniş bir kadro tarafından karşılandılar. Katılımcı büyük üreticiler, TKK ziraat mühendisleri ve bayiler ile birlikte Defi Maxx ve rakip herbisitler ile ilaçlanmış parseller ve kontrol parselleri gezildi. Gözlemlenen sonuçlara bağlı olarak Defi Maxx herbisitinin patates yabancı ot kontrolündeki üstün performansı vurgulandı.

Syngenta Batı Bölge Müdürü Hüseyin Gül, Syngenta’nın sahip olduğu mevcut geniş ilaç portföyü ile patates üreticilerinin ciddi sorunlar yaşadığı hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele konularında etkin çözümler sunduğunu ve her geçen gün portföye eklenen yeni ilaçlarla birlikte alternatif çözüm önerilerini genişlettiklerini aktardı. “Sizlere patates ekiminden hasadına kadar uygulanacak Syngenta Patates İlaçlama Programı hazırlayıp burada yerinde anlatmak istiyoruz. Yeni çözümlerin farklılıklarını sizlerle paylaşmak adına ekip olarak burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Patateste çıkış öncesi olarak dekara 500 ml uygulanacak Defi Maxx yeni yabancı ot çözümümüz ile yabancı otların rekabetinden kaynaklı zararınızı minimize edip, patateste verim ve kaliteyi üretici lehine çevirerek üretimde fayda sağlayacağız.” dedi.

Syngenta AR-GE ekibinden Biyolojik Deneme Sorumlusu Vahit Yıldız lansman tarla gününde şunları paylaştı; “Defi Maxx Prosulfocarb ve Metribuzin olmak üzere iki aktif madde içermektedir. Bu aktiflerden Prosulfocarb; yaprak ve kökler tarafından alınıp meristematik dokuda gelişmeyi engelleyerek etkili olurken, Metribuzin ise yabancı otlarda fotosentez reaksiyonunu engeller ve her iki aktif maddenin sinerjisi ile patateste dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolü sağlanır. Defi Maxx ilacının rakiplerine karşı daha uzun sure etkili olması, çevreye daha duyarlı olması ve rakip ilaçlara göre daha iyi ve geniş yabancı ot kontrolü sağladığını aradaki farkı göstererek paylaşmak istedik. Bu yeni herbisitimiz ile alışkanlıklarınız değişecek; patateste yabancı ot ilacı kullanımıyla patates verim kaybı yaşanılacağını düşünerek yabancı ot ilacı kullanmaktan kaçınan bununla birlikte yabancı otların rekabetinden kaynaklı verim düşüklüğü ile karşı karşıya kalan üreticilerimiz Defi Maxx kullanımı ile verim ve kalitede farkı yaşayacaklar. Üreticilerimiz Defi Maxx’ı uzun süreli ve daha geniş ot kontrolü için güvenle kullanabilecektir.

Bağ Meyve Kampanya Müdürü Özaydın Öz, Syngenta’nın yeni Patates Bitki Koruma Çözümü Defi Maxx lansman tarla günü etkinliğinde “Syngenta dünyada lider bir tarım kuruluşudur. %100 tarım odaklı olan firmamızın misyonu; dünya çapında, üreticilere ve gıda zincirine yenilikçi çözüm ve markalar sunan önder bir şirket olmaktır. Bu nedenle araştırma ve geliştirmeye önem veriyor, her zaman daha iyiyi ve yeniyi arıyoruz. Patates ilaçlama portföyümüze yeni katılan ürünlerimizin arazi performansını Ödemiş’te patates üreticileri ile paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle patates arazilerinde çıkış öncesi uygulanan dar–geniş yapraklı yabancı otlara karşı geliştirilmiş olan Defi Maxx ürünümüzün özellikleri sezon boyunca patates ilaçlama programındaki yeri ve üretici şartlarında arazi performanslarında test edilmiştir. Sonuçların karşılaştırma parsellerine göre daha  mükemmel olması üreticilerimize hem verim artışı hem de daha az işçilik gerektirmesi anlamında olumlu yansımıştır.  Birçok yabancı otu baskı altına alması ile üreticilerin gözünde çok iyi bir yer edinmiş olan Defi Maxx uygulamasından sonra yine Syngenta tarafından geliştirilen patates mildiyö ilaçlamasında kullanılan Revus Pro adlı ürünümüz ilaçlama programında yer almaktadır. Özellikle patates üreticilerinin önemli bir sorunu olan mildiyö problemine karşı kullanacakları yeni mildiyö ilacımız da önümüzdeki seneden itibaren patates üreticilerimizin kullanımına sunulacaktır. Defi Maxx tarla gününe birçok üreticimizin yanı sıra  tarım kredi kooperatifleri, lider üreticiler, ziraat mühendisleri ile beraber bayilerimizin iştirak etmesi bizler için çok önemlidir.” sözleri ile lansmanın önemini aktardı.