Ampligo & Pamuk Portfoy Toplantıları Mayıs'15

haber

Syngenta Türkiye pamukta yeşil kurt için geliştirdiği yeni ürünü olan AMPLIGO 150 ZC® ’yi Doğu ve Güney Bölgeleri’nde Şanlıurfa merkez ve 3 ilçesi (Harran, Akçakale ve Viranşehir) ile Antakya olmak üzere gerçekleştirdiği “pamukta çift etkili yeni nesil insektisit çözümü” konulu toplantılar ile tanıttı.

90’dan fazla ülkede 27 binden fazla çalışanı ile dünya tarım girdileri pazarının en öne çıkan oyuncularından Syngenta, yenilikçi araştırma ve teknoloji ile sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam ediyor. Misyonlarını “bitkilerdeki potansiyeli hayata taşımak” olarak belirleyen Syngenta, bunu yaparken yenilikçi teknik ve teknolojileri kullanarak, tarım ürünlerine çözümler yaratıp, üreticilere verimden fazlasını vermeyi hedefliyor. 

Syngenta Türkiye, pamuk portföyüne kattığı yeni ürününü tanıtmak için 25-26 Mayıs 2015 tarihlerinde Harran,  Akçakale, Viranşehir, Şanlıurfa merkez ve Antakya’da  “Pamukta çift etkili yeni nesil insektisit çözümü” temalı lansman toplantıları düzenledi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantılarda, Syngenta’nın pamuk ile ilgili en önemli iş ortakları olan Şanlıurfa ve Antakya bölgelerinden üretici ve bayiler yer aldı.

Toplantının açılış konuşması, Syngenta Türkiye Güney& Doğu Bölge Satış Müdürü Kudret Yılmaz tarafından gerçekleştirilirken, Ampligo 150 ZC ile ilgili ürün sunumları da Bağ Meyve Kampanya Müdürü Özaydın Öz tarafından gerçekleştirildi. Yılmaz, Syngenta’nın firma olarak hedef ve amaçlarını aktarırken, günümüz tarımının yaşadığı sorunlar ve Syngenta’nın bu sorunlar için sunduğu çözümleri katılımcılarla paylaştı. Öz ise Syngenta’nın, pamuk tarımında sürdürülebilirliği sağlamak için geliştirdiği Ampligo 150 ZC çözümünün tanıtımını yaparak, akabinde dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Syngenta’nın pamuk ve yer fıstığında yeşil kurt kontrolü sağlayan yeni nesil insektisiti Ampligo 150 ZC, zararlının her döneminde etki etmesi ve yeşil kurda karşı etkili bir çözüm sağlamasıyla vurgulandı.  Öz açıklamalarına “Ampligo 150 ZC® uygulandığı andan itibaren doğrudan etki mekanizması sayesinde yeşil kurdu felç ederek beslenmesini durdurur. Uzun süreli etki mekanizması sayesinde de zararlının değişik evrelerinde etkili olmaya devam eder. Şu an için sadece yeşil kurt ruhsatı bulunan Ampligo150 ZC’de etiket genişletme çalışmaları devam etmektedir. Ampligo 150 ZC dünya genelinde 30’dan fazla kültür bitkisinde 80’den fazla zararlıya karşı 5 yıldan beri kullanılmaktadır” şeklinde devam etti.

Syngenta Türkiye Güney& Doğu Bölge Satış Müdürü Kudret Yılmaz, gerçekleştirilen bu toplantılarda davet edilmiş önder üreticiler ve danışmanlar ile yaklaşık 750 bin dekarlık alana hitap edildiğini ve amaçlarının daha fazla üreticiye ulaşmak ve çözümlerinin onlar tarafından da kullanılmasını destekleyerek daha fazla verim ve gelir artışı sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye Ticari Pazarlama Müdürü Murat Dobooğlu ise, “Syngenta olarak bu teknolojilerin, yeni tohum çeşitleri, tarımsal ilaç ve entegre ürün çözümlerimizi dünya pazarları ile aynı anda ülkemizde hizmete sunarak, çiftçilerimizin, dünyadaki diğer çiftçilerle rekabet edebilmesine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.  Pamuğa hitap eden iş ortaklarının, özellikle de yörede bulunan önemli bayiler, danışmanlar ve kooperatif yöneticileri ile beraber özel kuruluş ve tarım teşkilatından ziraat mühendislerinin katılım sağladığı toplantıların Syngenta pamuk portföy tanıtımı ve etkilerinin vurgulandığı önemli sektörel bir buluşma platformu oluşturduğu gözlendi.