Advion Jelleri Hamamböceği ve Karıncaların Tercihi

Çevre Sağlığı Makaleleri

Advion Jelleri Hamamböceği ve Karıncaların Tercihi 

Hamamböcekleri ve karıncaları kontrol etmek, bu zararlılarla mücadelede kullandığınız ürünler onların beslenme tercihlerine göre yeterince lezzetli değilse zor olabilir. Neyse ki etkili çözümümüz Advion® Hamamböceği Jeli ve Advion Karınca Jeli, Syngenta tarafından bu zararlılar için son derece lezzetli olan bir formülle üretilmiştir. 

Avrupa'daki en lezzetli hamamböceği jeli1 

Advion Hamamböceği Jeli, hamamböcekleri arasında yüksek tüketimle sonuçlanan çekici bir formülasyona sahiptir. Uygulamadan çok kısa bir süre sonra lezzetli olduğu ve uygulamadan sonra en az üç ay boyunca stabil ve etkili kaldığı kanıtlanmıştır.  

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, Advion Hamamböceği Jelinin test edilen sekiz farklı diğer üründen beş kata kadar daha lezzetli olduğu görülmüştür. 

 

Advion

 

Yukarıdaki laboratuvar denemesinde, her hamamböceği jeli ayrı ayrı Advion Hamamböceği Jeli ile karşılaştırılmıştır. Bu denemede zararlılara yiyecek ve suda sağlanmıştır. İki ayrı jel noktasını ziyaret eden Alman hamamböceği sayısı bir saat boyunca sayılmıştır. Advion Hamamböceği Jeli her zaman test edilen diğer jellerden daha fazla zararlı böcek çekmiştir. Denemede kıyaslanan iki farklı Imidacloprid aktif maddesi içerikli jelin her ikisi de Advion Hamamböceği Jelinden %50 daha az hamamböceği çekmiştir. Ayrıca, Alman hamamböcekleri test alanında her ikisi de aynı anda sunulduğunda Advion Hamamböceği Jelini, fipronil içerikli jeli ziyaret ettiklerinden beş kat daha sık ziyaret etmişlerdir. 

Karıncaların beslenme alışkanlıklarına uygun lezzet 

Karıncaların beslenme tercihlerinin kolayca değiştiği bilinmektedir. Bazı karıncalar bal özü veya tatlı besinleri tercih ederken, diğer zamanlarda proteinler veya yağlar gibi diğer besin kaynaklarını tercih edebilirler. Advion Karınca Jeli’nin formülasyonu bu değişkenliği hesaba katarak önemli karınca türleri tarafından yüksek oranda kabul görmesini sağlar. 

carpenter ants
the ghost ants

Ayrıca, çalışmalar Advion Karınca Jeli’nin bir yem istasyonunda uygulanmasının, uygulamadan sonra en az bir ay boyunca nemini ve çekiciliğini korumaya yardımcı olabileceğini de göstermiştir. 

Advion jelleri Hamamböcekleri ve Karıncalar için çekici olduğu sürece, mücadele yapmanız daha da kolay olacaktır! 

 

1 PPME23030-32, Arthroscience 2023 

Yazar

Emrah Yıldız
Emrah Yıldız
perm_identity
Satış ve Marketing Çözümleri Lideri - Çevre Sağlığı